A tartós műszaki megoldás lábazati felázás problémájára
A lábazatok felázása, idő előtti tönkremenetele az épülettulajdonosok, -használók és az érintett szakemberek életének állandó keserítője.
Megfelelő műszaki megoldással azonban ez a probléma elkerülhető.
A nedvesség ezen kívül a szerkezetben található, vagy általa behozott sókat is magával vihet, amiket azután elpárolgáskor a falban, vagy annak felületén hagyva, sófeldúsulást, „sókivirágzást” (rosszabb esetben a kristályosodáskor további anyag-roncsolást) képes okozni.
A jó megoldás a szigetelés védelem kiterjesztése az eddig védtelenül hagyott bevonat-rétegekre is, vagyis a lábazati bevonat-rendszer becsomagolása alulról egy, az épület nedvesség-szigeteléséhez csatlakoztatott, felület-folytonos védőréteggel. Kellő gondosság mellett ehhez már csak a megfelelő anyag megismerése szükséges. Ez az anyag a kiváló tulajdonságokkal rendelkező, 2-komponensű szigetelő-ragasztóhabarcs: a Flexyl-habarcs, mely Sto-Flexyl és Flexyl-cement 1:1 arányú keveréke.
A Flexyl-habarcs kiemelkedő tapadóképességgel rendelkezik: tartós kötést képes létesíteni jellemzően bármely ismert építő- és nedvesség- vagy hőszigetelő anyaggal (pl. bitumenek, műanyagok (PVC és EPDM), fémek, faanyagok, falazó-, vakoló és hőszigetelő anyagok). Emellett – megfelelő rétegvastagságban – akár nyomás alatt lévő nedvesség-terhelést, víznyomást is képes elviselni. Alapanyagából fakadóan egyúttal kiváló rugalmasságú.
A Flexyl-habarcs rendkívül sokoldalúan használható: többféle rétegvastagságban és különböző felhordási technikákkal (vakolva, glettelve, vagy ecsetelve), eltérő nedvesség-terhelésekre alkalmas változatokban.
Forrás: STO
A weboldal cookie-kat használ annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa! A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába! Bővebb információk >>
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.